Wednesday, December 09, 2009

Happy Birthday Ibu...

Happy Birthday to you... happy birthday to you... happy birthday to ibu...
happy birthday to you...
Ibu dah 30 tahun

Rizqi yang bersungguh-sungguh nak tiup lilin

Yummieee

Rizqi n ayah nak buat kejutan kat ibu... awal pagi dah bangun... siap2 nak pergi beli kek birthday ibu... ayah yang siapkan Rizqi... ayah kata 'ibu tak payah ikutlah.. nak pergi beli sarapan jer... nasib baik kedai kek kat presint 8 tu buka awal... nak tunggu alamanda lambat lagi... sampai jer kat rumah... Rizqi n ayah nyalakan lilin kat kek untuk ibu... time ibu buka pintu... Rizqi nyayi lagu happy birthday... sayang ibu...

Yahoooooooooooooo


Nie la abang yang kawan ngan Rizqi kat taman... dah dapat kawan, susah tul nak ajak balik....

Yahoooooooooooooo

Macam mana nak panjat nie.... tak pandai ar........

Yahoooooooooooooo

Arghhhhhhhhhh.... penat jugak main kat sini...

Yahoooooooooooooo

Alamak... tak pernah panjat lagi mainan macam nie... kat depan rumah tak der pulak... adui...mencabar jugak...

Yahoooooooooooooo

Isy... siapa nak lawan ngan Rizqi ni....

Yahoooooooooooooo

Saa yang paling best... main kat taman permainan...

Musim cuti sekolah






Best sangat musim cuti sekolah nie... leh jalan-jalan cari makan ngan ibu... Rizqi tengah asyik makan kat alamanda ni... Lepas ni nak ajak ibu pergi main kat taman pulak... yezzzaaaaaaaaaaaaa...

Kenangan Terindah bersama Ciki n Ciko



Saat-saat terakhir Rizqi bersama ngan ciki n ciko...

Multimedia Academy Award



Tahniah kepada pak ngah yang menang besar malam MMA... Rizqi bersiap awal nak pergi tengok pak ngah kat ILP Banting.. Tunggu ayah balik kerja then baru gerak ke Banting... Sampai kat ILP event pun tak mula lagi... Rizqi tengok pak ngah bz jer... tapi memang Rizqi tak leh tengok pak ngah senang asyik nak kacau jer... Time event berjalan... Rizqi teringin nak naik pentas.. nasib baik ALLAH maha mengetahui... Rizqi dapat cabutan bertuah...ha ha..dapat naik pentas... Tapi Rizqi cam confuse sebab dia kata gambar pak ngah kat skrin tu 'atuk'... apapun tahniah coz pak ngah dapat award pelakon lelaki terbaik .....





Tuesday, November 17, 2009

Koleksi Video "Belajar Mengaji"

video

Kek Upin n Ipin






Kek happy birthday Rizqi.... rizqi suka sangat dengan kek ni... yang besar makan kat umah..yang cup cake tu bawa pergi umah mak miah... makan dengan kawan2... seronok2...

Monday, November 16, 2009

New Pacific, Kota Bharu


Agggghhhhhhhhhhhh...lega...dah sampai...boleh la berehat2 dan tido dulu... geramnyer tengok ikan keli kat dalam kolam nie... rasa nak terjun jer..

Perjalanan ke KB



oooohhhhhhhhhhhhhhhh.... penatnyer dalam perjalanan nie.. bila nak sampai...tak sabar nak makan...perut pun dah lapar..hu hu hu..boringnyer....ibu pun asyik tdooooo....

Thursday, November 05, 2009

2nd Birthday Rizqi Hamizan



Rizqi, ayah and ibu tengah tunggu bas...nak ke putrajaya sentral... Rizqi memang teruja sangat nak naik bas... siap bawa beg tarik lagi... nasib baik beg tu kosong jer sebenarnya... senang nanti nak bawa balik barang... awal pagi lagi dah gerak coz takut terlewat. Flight pagi ke kota bharu, kelantan... sambil ayah ada keje kat sana... sambil2 sambut birthday Rizqi... Happy Birthday baby ibu.

Thursday, October 22, 2009

Sua rasa Shah Alam 2009




Hari ahad lepas, ada open house rumah bos ayah kat shah alam... so balik daripada umah bos, ayah bawa Rizqi pergi Sua Rasa kat stadium shah alam... dalam kereta ibu doa banyak2 supaya Rizqi dapat peluang nak jumpa upin and ipin... so cari punya cari, terjumpa la tempat tv9... time sampai kat area tu, kimi ( putera shazlan ) tengah buat pertandingan mewarna... and tetiba ada announcement, upin akan muncul kul 5.00.... yahoo....

Aktiviti di hujung minggu

Nie la aktiviti Rizqi sekeluarga tiap kali weekend... teman ibu buka gerai aksesori wanita kat MAEPS... kesian Rizqi, terpaksala jadi model kat gerai tu. siap posing lagi.. seronok bukan main bila dapat pergi kat situ, coz ada ramai kawan2 sebaya dengan Rizqi... Kat area ni ada go kart.. tu yang ramai orang datang.. time malam lak ada drift pulak...

Wednesday, October 21, 2009

Naik bot kat Mines





Malam tadi bawa Rizqi pergi Mines... Saje jalan2... nak usha baju kot2 ada yang berkenan. act nak tengok papadom sebenarnya, time lalu kat area tengah tu, Rizqi ternampak la pulak bot yang banyak2 kat bawah... alamak..nak naik bot... nak naik bot... kesian tengok dia cakap banyak2 kali, so ayah ngan ibu pun bawak Rizqi naik bot... seronok la dia. tak der puak perasaan takut... seram jugak lalu kat tasik tu... kalau terjatuh alamat la nampaknya.

Hadiah dari ayah

Motor ni hadiah daripada ayah untuk Rizqi sempena birthday 2 tahun... 26 okt 2009... ayah bagi hadiah awal coz Rizqi asyik sebut nak motor jer... dah tu Rizqi suka sangat tengok motor gp... seronok la Rizqi coz motor ni boleh gerak.... tekan button jer. Ibu jugak yang pening kepala, tengah fikir hadiah apa yang ibu nak bagi untuk Rizqi... ada lagi 1 week nak fikir...

Monday, October 12, 2009

Koleksi video "Persembahan permainan fish"

video

Time pergi supermarket kat Baling, Rizqi nak sangat beli fish ni... kusyuk jugak tengok dia main kan... he he...

Koleksi video " Meneroka umah atok"

video

Rizqi meneroka umah atok di segenap lapisan... habis semua kawasan dijelajahi... pagi petang siang malam... tapi best... coz ibu boleh sleeping beauty...

Koleksi video "Jalan2 di kampung"

video

Rizqi jalan-jalan kat kampung... time ni dia nak pergi rumah atuk meow... sebab kat umah tu ada kerusi yang boleh gerak2... sampai terlentok Rizqi kat situ... bila ibu angkat, menjerit sakan Rizqi...

Saturday, October 10, 2009

Koleksi video "Gelak"

video

Senyum seindah suria... yang membawa cahaya... kau tersenyum... ku tersenyum... kemesraan menguntum... tapi ni bukan kategori senyum...gelak daaaaaaaaaaa.......... ntah apa la yang geli hati sangat kat Rizqi tu...

Koleksi video "Rizqi baca buku"

video

Rajin Rizqi rajin... rajin lah belajar... bila besar nanti... boleh tunjuk ajar... ayah serta ibu... gembira selalu... melihat Rizqi...rajin baca buku.

Friday, October 09, 2009

Minat baru....

Aha..... Rizqi dah dapat hobi baru.... main susun2 blok... kreatif juga la tengok dia... jadi kereta.. jadi robot... he..he.... lega rasa..tak der la Rizqi asyik nak tengok vcd Upin and Ipin jer... Sepanjang nak dekat dua tahun nie.. ibu perasan yang Rizqi suka main mainan yang ada tayar... kalau pintu rumah terbuka jer, mesti Rizqi terkam pergi tengok tayar car ibu and ayah kat parking... Ibu tengah fikir nak hadiahkan apa kat Rizqi untuk 2nd birthday coming soon....

Thursday, October 08, 2009

Makan ais krim...

Rizqi tengah enjoy makan ais krim... sambil tengok citer upin and ipin... rasanyer dah beratus kali asyik tengok citer tu jer...agghhhhhhhh... tak dapat langsung ibu nak layan drama... apa nak buat.anak punya pasal... Rizqi memang pantang nampak ais krim... tapi dia makan yang perasa vanilla jer...yang coklat tak nak...mungkin muak kot... ayah la yang bakal jadi mangsa bila tetiba jer Rizqi teringat nak makan ais krim... ok juga lah kalau asyik tgk vcd...tak der iklan.... pandai lak tu.... dia ambik hp ibu... nak call ayah... bila dapat cakap, dia kata nak aiskrim.... cair la hati ayah.... so kena la pergi beli....walaupun balik kerja tak lalu kat depan kedai... sanggup juga.....

Wednesday, October 07, 2009

Idola ibu "Tun Mahathir".....

Idola ibu..... dari kecik sampai ibu besar.... ibu suka sangat "Tun Dr Mahathir"... banyak perkara yang buatkan ibu sangat respect pada Tun... dan daripada kecik... sekolah rendah...sekolah menengah... kat universiti... kerja... ada anak... mesti ibu tak akan lepaskan peluang untuk bergambar dengan Tun... Satu hari nanti, bila baby ibu dah besar...pasti Rizqi pun akan ada seorang idola yang sentiasa menjadi inspirasi buat Rizqi.... Terima Kasih buat mantan Perdana Menteri Malaysia..... yang banyak sangat jasanya buat negara....

Jalan-jalan Cari Makan.....

Yummie...yummieeee...... sedapnyer mee ni... Ibu ngan ayah bawa Rizqi pergi makan kat William... sedap betul makanan kat sini.. Walaupun kedai dia kat tepi jalan jer tapi sedap yang amat sekali... tu belum citer pasal bab air ...dah la dalam gelas yang big saiz.... Rizqi bila sampai jer kat william... mesti nak minum air ribena laici gelas besar... so tiap kali makan kat sini, ayah ngan ibu yang akan buat eksperimen...mesti nak try order makanan yang tak pernah rasa lagi... Rizqi macam biasa...mee goreng seafood..... gerai ni kat kelana jaya.... so kalau ada kelapangan leh la berkunjung ke situ....

Thursday, July 09, 2009

Uncle Bob


Baru lepas mandi kat kampung... Uncle bob dah tak sabar2 nak ajak Rizqi main sama2... Seronok betul Rizqi... yea la kat umah kan dia asyik main dengan ibu jer... bila kat kampung ramai betul orang datang nak main2 dengan Rizqi... Tapi kat kampung semua orang kata Rizqi macam perempuan... he he he... cian Rizqi... sampai pak cik kat umah belakang tu tanya ibu... apasal kau bagi anak dara kau pakai baju lelaki... hu hu hu... tak per la... nasib baik Rizqi suka main car... ibu sayang Rizqi...

my photo album

my photo album....

Chit Chat

Rizqi - 26 Januari 2010

Rizqi - 26 Januari 2010

Rizqi - 26 Februari 2010

Rizqi - 26 Februari 2010

Rizqi - 26 Mac 2010

Rizqi - 26 Mac 2010

Rizqi - 26 April 2010

Rizqi - 26 April 2010

Rizqi - 26 Mei 2010

Rizqi - 26 Mei 2010

Rizqi - 26 Jun 2010

Rizqi - 26 Jun 2010

Rizqi - 26 Julai 2010

Rizqi - 26 Julai 2010

Rizqi - 26 Ogos 2010

Rizqi - 26 Ogos 2010

Rizqi - 26 Sept 2010

Rizqi - 26 Sept 2010

Rizqi - 26 Oktober 2010

Rizqi - 26 Oktober 2010

Rizqi - 26 Nov 2010

Rizqi - 26 Nov 2010
 

my love Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal